Hotel Hellstens Malmgård


boka hotell på SödermalmHellstens Malmgård är ett hotell som är beläget mitt i söders storstadspuls. Hotellets byggnad har en mycket spännande historia. Det byggdes 1770 av en apotekare för att han skulle ha det som sin privata bostad. Runt huset fanns stora ägor där han odlade medicinalväxter. Idag är byggnaden där Hotel Hellstens Malmgård är beläget en av 38 malmgårdar som finns kvar i Stockholm. En malmgård är herrgårdsliknande hus med stora trädgårdar som främst användes som sommarbostäder åt stadens adel.

Historiens vingslag sitter i väggarna

boka hotell på SödermalmGenom årens lopp har huset rymt allt från sidenväverier till uppfostringsanstalt för besvärliga pojkar. Smeknamnet på huset är Drottning Kristinas Jaktslott. Men idag är byggnaden ombyggt till ett hotell med trestjärnig standard. Hotel Hellstens Malmgård ligger mitt på söder, nära parken Zinkensdamm intill vattnet. Söder bjuder också på shopping, nattpuls och otaliga restauranger och caféer.

Tidstypisk gustaviansk stil

Hotellet har 49 rum. Man har valt en tidstypisk gustaviansk stil och det finns gott om antikviteter från hela världen och föremål från spännande platser. Det finns en vacker gård som omger hotellet och sommartid kan man äta frukost på verandan eller i trädgården. Hotellet har konferensmöjligheter och gratis trådlöst internet.

Klicka här för att se mer hotell på Södermalm.