Tele2 Arena

Tele2 ArenaI Johanneshov i södra Stockholm ligger Tele2 Arena, en arena som är Hammarbys hemmaarena och där man kan se både fotboll och andra evenemang. Tele2 Arena byggdes klart 2013 och i Juli spelades den första matchen på planen och det var Hammarby som mötte Örgryte och matchen slutade 0-0. Arenan håller en mycket hög standard och uppfyller de krav som ställs på fotbollsevenemang när det gäller UEFA och FIFA´s regelverk och gör att internationellt fotbollsevenemang kan genomföras här. Arenan har 30000 sittplatser men går att fylla med fler än så. Man kan bygga om ståplatser till sittplatser och tvärtom vilket gör att publiksiffran är mer flexibel här än på många andra arenor.

Tele2 Arena har ett tak som är öppningsbart och på 20 minuter kan man öppna eller stänga 8 luckor som tillsammans ger en öppning på 105×68 meter. Detta gör att man kan ha arenan tillgänglig året runt för olika arrangemang såsom bilsport, hästsport, konserter och naturligtvis fotboll. Utsidan av arenan är klädd med ett transparent materiel och får en otrolig effekt när man använder olika belysningar för att ändra färg och göra ljusspel på arenan. Om du behöver boka hotell inför ditt besök på Tele2 Arena rekommenderar vi www.hotelltele2arena.se.

Kommande evenemang

Tele2 Arena används inte bara till att spela fotboll på och det har genomförts en mängd olika konserter sedan färdigställandet år 2013. Publikrekord innehas av Madonna som drog 40 557 åskådare när hon spelade där 2015. Även under 2016 kommer flera olika arrangemang hållas på Tele2 Arena:

  • 16 April är det SM i innebandy och för första gången på Tele2 Arena
  • 29 April kommer Adele till arenan
  • 14 Maj är det dags för Eurovision The Party med Frans som vårt hopp, se tävlingen live på en skärm som är 300 kvadratmeter stor!
  • 4 Juli är det Rihanna som kommer att framträda
  • 29-30 September har Justin Bieber 2 stycken uppträdanden
  • 16-17 December kommer Kent att ha sina två sista spelningar någonsin

Utöver dessa speciella evenemang kommer vi naturligtvis att kunna se på fotbollsmatcher under hela fotbollssäsongen med både Hammarby och Djurgården som hemmalag. Du kan enkelt se spelschema på både Tele2 Arenas hemsida och på respektive lags hemsida så du kan vara säker på att inte missa några matcher.

Inte bara en arena

Tele2 Arena är inte bara en arena där man kan uppleva konserter eller fotboll. Det är också ett arkitektoniskt konstverk som inhyser både pubar, matställen och annat än bara en stor fotbollsplan. Att besöka Stockholm utan att åka och åtminstone se Tele2 Arena från utsidan är inte att rekommendera, besök Tele2 Arena och njut av dess belysning eller köp en biljett och upplev arenan från insidan!